esasmetalci Admin
| Konu: İp No ile Evin Çatısına kadar Görün Çarş. Kas. 25, 2009 3:33 pm | |
| Arkadaşlar bazen ırc ortamında konuşmuş olduğumuz kişilerle ilgili bilgi edinmek isteriz.Eğer bu kişilerin ip numarasını biliyorsanız evinin çatısını bile görebilirsiniz merak ettiğiniz kişilerin Peki nasıl yapıyoruz bu işi;aslında bu işi siz yapmıyosunuz bir site adı vereceğim reklama giriyor gibi ama herşey paylaşım için http://ipnerde.sifavi.com/ sitesine girip ipsini bildiğiniz kişinin ipsini yerine yazarak bu işlemi yapabiliyorsunuz.Şimdi siz dersiniz ki ben kendi ip numaramı bilmiyorum kaldıki başkasının İpsi sanırım bu konudada size yardımcı olabilirim.Mırcda ipyi whois çekerek rahatlıkla bulabiliyoruz.Msn de ise kişiye bir şarkı yada bir dosya gönderirken Başlar>çalıştır>cmd yadıktan sonra çıkan komut isteminden netstat -an yazarak çıkan iplerden sonunda established yazan ve genelde 88-78 ile başlayan ipdir.Bu şekilde bulabiliyoruz.Bir sürü ip bulma metodu var ama ben sadece bu metodu anlattım tabiyiki bu anlattığım şeyler bilgi amaçlıdır herhangibir kötü amaçlı kullanımda mesuluyet kabul edilmez :D:D | |
|